Kirurgi

Kirurgi

 

Vår spesialist i oral kirurgi og oral medisin tar imot henviste pasienter både fra oss og andre tannleger i området. På den måten har vi mulighet til å tilby mer kompliserte kirurgiske behandlinger, samt implantatkirurgi med refusjon fra HELFO.

 

Seong er hos oss 1-2 ganger hver måned

 

Datoer for kirurgi høsten 2016:

7. september

19. oktober

23. november

7. desember

 

Informasjon etter kirurgi

 

Blødning

Det er ikke uvanlig at det blør litt første døgnet etter operasjonen. Skyll ikke med vann, men sørg for kompresjon/trykk mot såret. Bit fast sammen i 10 minutter på et kompress eller sammenrullet, rent lommetørkle.

 

Blåmerker

Etter operasjonen kan det, spesielt hos eldre, oppstå blåmerker i ansiktet eller på hake/hals. Dette er ufarlig og forsvinner uten behandling etter en ukes tid. Smerter Det vil vanligvis være smerter etter operasjonen. De er normalt sterkest de første timene etter at bedøvelsen har gått ut. Bruk de smertestillende tablettene du har fått i de doser som er angitt.

 

Hevelse

Normalt vil det oppstå hevelse i munn og ansikt. Hevelse, stivhet og gapebesvær er gjerne verst etter 2 dager, for deretter å avta. For å hindre at hevelsen utvikler seg unødig mye kan en bruke ispakning samme dag, over den delen av ansiktet hvor operasjonen har vært . Hold ispakningen over operasjonsområdet i 10 minutter, ta deretter 10 minutters pause. Gjenta. Bruk gjerne en pose frosne erter.

 

Redusert gapeevne

Etter visse operasjonerkan en få stivhet i kjevemusklene som gjør at du ikke kan gape så høyt som vanlig. Dette er normalt og vil vanligvis ikke trenge behandling. Besværet forsvinner som regel fullstendig etter 1-2 uker, enda raskere om du gjør noen gapeøvelser de påfølgende dagene. Ta kontakt med oss!

 

Feber

Det første døgnet etter operasjon kan en få lett feber. Ta kontakt med oss dersom temperaturen stiger ytterligere det påfølgende døgnet. Spising Det vil være vanskelig å tygge vanlig kost etter operasjonen, men det er viktig for tilhelingen at kroppen tilføres næring. De første par dagene etter inngrepet bør du spise bløt kost og drikke rikelig.

 

Røyking

Frarådes operasjonsdagen da sårtilhelingen reduseres. Munnhygiene God sårtilheling krever god munnhygiene. Puss vanlig med en såpefri tannpasta, men forstyrr ikke såret og stingene. Skyll morgen og kveld med Corsodyl som kjøpes reseptfritt på apoteket. Bland Corsodyl med vann 1:1 og skyll i 1 min.

 

Kroppsanstrengelser

Unngå tungt arbeid og større fysisk aktivitet de første dagene etter operasjonen. Generelt Hvis medisiner ordineres av tannlegen, følg de doseringer som er angitt. Operasjonssår i munnhulen kan ikke forbindes. Følg Defor instruksene ovenfor, slik at du får en rask og komplikasjonsfri tilheling

 

 

Priser

Kirurgipriser:

Ved kirurgi gjelder egne takster. Ved enkelte kirurgiske inngrep er det noe refusjon fra HELFO. Ettersom vi har direkte oppgjør med HELFO betaler man kun egenandel selv. Dette må du regne med å betale

 

  • Operasjon 1 visdomstann 2.200,-  til 2.500,-
  • Operasjon  2 visdomstenner samtidig 3.000,-
  • Biopsi inkludert analyse 1.000,-

Prisene er ca-priser og vil kunne variere etter behandlingens kompleksitet, tidsbruk og vanskelighetsgrad

 

 

  • 1 fixtur  16.000,- *
  • 2 fixturer 24.000,- *

*dersom du har rett til refusjon vil summen du betaler reduseres betraktelig. Regelverket er forholdsvis komplisert, men når vi vet årsaken til tanntapet kan vi gi deg et korrekt prisoverslag.