Implantat behandling

Implantat behandling

Tannlege Grethe B Hovda har autorisasjon til å utføre implantatprotetikk med refusjon fra HELFO Dette betyr at hun i samarbeid med vår kirurg, Seong Hwan Jeon, kan utføre en fullstendig implantatbehandling, også hos pasienter som har krav på refusjon.

 

Implantat kan være aktuelt der det mangler en enkelt tann, eller når det mangler flere tenner. Det er også mulig å sette proteser på to implantater med "trykknapp-feste". Fra 2014 vil pasienter med helproteser i underkjeven få svært god refusjon fra HELFO dersom slik behandling er nødvendig.

 

 

Implantatbehandling foregår ved at en titanskrue festes i kjevebenet. I løpet av 3-6 måneder fester skruen seg fullstendig i benet og vil fungere som en kunstig rot. På denne "roten" kan en deretter bygge en porselenskrone, en bro eller feste en protese. Vi benytter oss av anerkjente Dentsply implants http://www.dentsplyimplants.no

Ikke alle pasienter er egnet for implantatbehandling. Pasienter som røyker, har nedsatt immunforsvar, har problemer med tannkjøttssykdom eller alvorlig diabetes er eksempler på personer hvor en skal vurdere nøye om implantat er riktig behandling. Viktigst av alt er god hygiene! Før implantatbehandling igangsettes må pasienten vurderes av tannlegen eller kirurgen.